27 de desembre del 2017

ITINERARIS LECTORS (6)

Seguim amb les lectures de nadal:


L'Olívia i les princeses és un àlbum il.lustrat d'Ian Falconer. Forma part d'una col.lecció  on aquesta porqueta és la protagonista. Alguns d'aquests àlbums estan exhaurits i alguns no estan traduïts ni al castellà ni català.
Aquest llibre m'han agradat perquè trenca esquemes, ja que n'Olívia en plena crisi d'identitat es demana perquè totes les filletes volen ser princeses. En algunes pàgines del llibre fa referència a altres contes: Els tres bandits (quan  vol adoptar a  orfes de tot el món), a la venedora de llumins o na Caputxeta Vermella. Llàstima que al final no es vulgui convertir en astronauta o president i  es decideixi per voler ser reina.
Les il.lustracions del mateix Falconer, genials.

Per saber més:

http://bibliotecaorlandai.blogspot.com.es/2014/12/

https://www.arabalears.cat/balears/LOlivia-princeses_0_1456654533.html

http://www.ccma.cat/catradio/alacarta/lofici-deducar/llibres-per-somiar-olivia-dian-falconer/audio/944893/

http://www.gretel.cat/recomanacions-lij/lolivia-i-les-princeses/



El gran llibre de les bèsties és un curiós llibre de coneixements sobre animals amb unes il.lustracions magnífiques. No sé si un llibre d'aquestes característiques l'inclouria en l'itinerari lector, el veig ideal per tenir a la biblioteca d'aula o per consultar quan es fa algun projecte relacionat amb animals.
Autor: Yuval Zommer.
Persaber-ne més:




Àlbum il.lustrat de Margarita del Mazo i de l'il.lustrador  Gurini (el mateix que il.lustra el llibre de poesia "A lo Bestia" de Mar Benegas).
Què passa quan no seguim les normes que dicta la majoria? Aquesta és la pregunta que es fa l'ovella número 4 i així es converteix amb l'ovella negra. El desenllaç del conte amagat a la contraportada.
Molt divertit.


Per saber-ne més:
http://racodelletra.blogspot.com.es/2015/07/el-ramat.html

http://blocs.xtec.cat/escolaeldofi/2017/12/07/ma-angels-gil-recomana-2/


Conte de Valerie Thomas i del gran il.lustrador Korky Paul. A na Brunilda li creixen els problemes aquesta vegada fa net la seva vareta  i després ja no funciona... Tot els contes de na Brunilda són molt  divertit i amb unes il.lustracions fresques i divertides que només mirar-les ja t'ho passes bé.
La Brunilda té multitud de títols i tots interessants.
Em quedo però amb el primer de la col.lecció que ens presenta la bruixa i el seu moix Bru i el seu gran problema, en Bru és de color negre i la seva casa també i açò li ocasiona un gran dilema.


En anglès la trobarem com "The Winnie the witch"

Més coses de na Brunilda:

https://www.boolino.es/es/libros/coleccion/bruixa-brunilda/




Aquest no m'ha agradat gaire. Un conte sobre la prudència o les pors o la seguretat... no sé ben bé. La única cosa que destacaria serien les il.lustracions.

Més:
http://www.canallector.com/4767/Dos_ranas